Η ιστορία μας

Η ιστορία μας

Η ιστορία μας

Με τη «γλύκα» του παλιού!

Η ιστορία της ΜΕΖΑΠ ξεκινά στις αρχές του αιώνα και συγκεκριμένα το 1904 από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου είχε τις εγκαταστάσεις της ως μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση που παρήγαγε ταχίνι και σησαμέλαιο.

Λίγα χρόνια αργότερα ξεκινά και η παραγωγή χαλβά, ενώ μετά το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και συγκεκριμένα το 1921, η εταιρία αποκτά τη σημερινή εμπορική της ονομασία και αρχίζει να δραστηριοποιείται στον ευρύτερο τομέα των ζαχαρωδών.

Το 1950 πραγματοποιεί τις πρώτες της εξαγωγές σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία ενώ το 1967 μεταφέρει τις εγκαταστάσεις της στην περιοχή του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης, σε ιδιόκτητο χώρο όπου βρίσκεται έως και σήμερα. Το σημείο αυτό αποτελεί και την αφετηρία για τη μεγάλη διαδρομή της εταιρίας στο χώρο των ζαχαρωδών, με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή προϊόντων επεξεργασίας σουσαμιού όπως το ταχίνι και ο χαλβάς, για τις αγορές του εξωτερικού.

Χρονιά – σταθμός για τη ΜΕΖΑΠ είναι το 1990, όπου εισέρχεται δυναμικά στην Ελληνική αγορά με προϊόντα δικής της επωνυμίας αλλά και ιδιωτικής ετικέτας τα οποία τοποθετούνται στα ράφια μεγάλων αλυσίδων s/m.

Η πορεία διαγράφεται ανοδική και παράλληλα, υλοποιούνται μεγάλα επενδυτικά προγράμματα που αφορούν στον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού της εξοπλισμού και στη διεύρυνση των εγκαταστάσεών της.

Το 2004 η εταιρία εντείνει τις δράσεις εξωστρέφειας και πραγματοποιεί μία σειρά νέων συνεργασιών και επενδύσεων ευρείας κλίμακας σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Επιτυγχάνει να εκσυγχρονίσει τις υποδομές της με κτιριακές παρεμβάσεις στους χώρους παραγωγής, αποκτώντας, έτσι, standards υγιεινής και ασφάλειας εφάμιλλα των πλέον σύγχρονων ευρωπαϊκών βιομηχανιών. Ενσωματώνει άριστα, τόσο τις πλέον επίκαιρες αρχές υγιεινής, όσο και τις ορθές  βιομηχανικές πρακτικές, στο κομμάτι των παραγωγικών διαδικασιών αλλά και στο κομμάτι του μηχανολογικού εξοπλισμού, με επενδύσεις που αφορούν στην απόκτηση μηχανημάτων τεχνολογίας αιχμής. Επιτυγχάνει οικονομικά οφέλη ως αποτέλεσμα του ορθότερου προγραμματισμού των προμηθειών κρίσιμων πρώτων υλών και τέλος, επεκτείνει συνεχώς το κωδικολόγιό της με νέες γευστικές προτάσεις.

Σήμερα, η ΜΕΖΑΠ MΑΒΕΕ αποτελεί μία εταιρία με βαθιά εμπειρία και εξειδικευμένο know-how στην παραγωγή χαλβά και ταχινιού, προϊόντα στα οποία έχει επικεντρώσει όλη την προσοχή της ανάγοντάς τα σε luxury εδέσματα υψηλής διατροφικής αξίας, με την επιμέλεια και το μεράκι που χαρακτηρίζει το χειροποίητο. Η ποιότητα των προϊόντων της σε συνδυασμό με τη συνέπεια, την αξιοπιστία και την πελατοκεντρική της φιλοσοφία έχει ως αποτέλεσμα η εταιρία να χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στο εξωτερικό, με το 80% του κύκλου εργασιών της να προέρχεται από τις εξαγωγές σε μία ζώνη που ξεκινά από χώρες της Κεντρικής & Βόρειας Ευρώπης, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία και η Σουηδία και εκτείνεται έως τις Η.Π.Α και την Αυστραλία.

Μετά από 110 και πλέον χρόνια παρουσίας και δημιουργίας, η ΜΕΖΑΠ ΜΑΒΕΕ διατηρεί τις ίδιες αξίες και αρχές και θεωρεί υποχρέωσή της να τιμά με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη που της δείχνουν οι πελάτες της.

Οι Αξίες μας

Από το 1904, είμαστε αφοσιωμένοι στο να προσφέρουμε προϊόντα κορυφαίας ποιότητας και προδιαγραφών, πάντοτε με την ίδια φροντίδα και αφοσίωση. Οι Αξίες μας διέπουν τη σχέση μας με τους καταναλωτές μας, τους εργαζόμενους και το περιβάλλον και αποτελούν τον πυρήνα των εταιρικών μας αποφάσεων και δραστηριοτήτων.

Υψηλή ποιότητα

Η ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων μας, αποτελεί για εμάς δέσμευση που αντανακλάται σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας: στην προσεκτική διαλογή των πρώτων υλών, την επεξεργασία τους, την αποθήκευση και μεταφορά των τελικών προϊόντων. Ενισχύουμε διαρκώς τα πρότυπά μας, την τεχνολογία μας και την επαγγελματική κατάρτιση των εργαζόμενών μας, προσφέροντας έτσι πάντοτε στον καταναλωτή προϊόντα ανώτερης ποιότητας και γεύσης.

Αυθεντικότητα

Από τα πρώτα μας βήματα, εξελίσσουμε διαρκώς τις δυνατότητές μας, αλλά ο αυθεντικός χαρακτήρας των προϊόντων μας παραμένει αναλλοίωτος. Και αυτό συμβαίνει γιατί τα προϊόντα μας παράγονται πάντα από διαλεχτές πρώτες ύλες, με το μεράκι και την αγάπη που χαρακτηρίζει το χειροποίητο.

Σεβασμός στους ανθρώπους μας

Επενδύουμε διαρκώς στους ανθρώπους μας, επιδιώκοντας την συνεχή κατάρτισή τους, αλλά και τη δημιουργία ενός κλίματος σεβασμού, πολυφωνίας και συνεργασίας.

Κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα

Με την βοήθεια της τεχνολογίας και χρόνων τεχνογνωσίας, επιχειρούμε με σεβασμό και ευαισθησία προς το περιβάλλον και την κοινωνία, στοχεύοντας πάντοτε σε ένα όσο το δυνατόν πιο θετικό αντίκτυπο. Στοχεύουμε διαρκώς στην εξοικονόμηση των φυσικών πόρων και στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των δραστηριοτήτων μας.

Εμπιστοσύνη

Η εδραίωση σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους εξωτερικούς και εσωτερικούς μας συνεργάτες, αλλά και τους καταναλωτές μας αποτελεί θεμέλιο λίθο της πολυετούς πορείας μας. Δρώντας πάντοτε με σεβασμό, υπευθυνότητα και συνέπεια, αποσκοπούμε στην δημιουργία και συντήρηση μακροχρόνιων σχέσεων που βασίζονται στη διαφάνεια και την αμοιβαιότητα.